Wij hebben als organisatie tientallen jaren ervaring met jeugdtandverzorging. Daardoor weten we precies hoe we moeten behandelen. En we weten ook hoe we (verdere) behandelingen kunnen voorkomen.

Liever voorkomen dan behandelen

Wij willen behandelingen het liefste voorkomen. Daarom maken we twee keer per jaar een afspraak met uw kind, geven we je poetsles in de klas of in onze praktijk en doen we er alles aan om te zorgen voor een gezond en sterk gebit. Voor nu en voor later.

Bereid uw kind voor op de behandeling

Al sinds 1988 behandelen we de tanden van kinderen. Dus we weten heel goed hoe we om moeten gaan met kinderen. We hebben een aantal tips voor u op een rij gezet. Zodat de behandeling prettig verloopt:

 • Zeg niet dat het pijn gaat doen;
 • Zeg niet dat uw kind niet bang hoeft te zijn. Daardoor kan uw kind juist wèl bang worden;
 • Zeg dat de tandarts uw kind zo goed mogelijk gaat helpen;
 • Zeg dat uw kind alles mag vragen aan de tandarts;
 • Beloof geen cadeautjes. Daardoor kan uw kind denken dat er iets ergs gaat gebeuren;
 • Gebruik geen enge woorden. Zoals pijn, angst, spannend en auw;
 • Beloof niet dat het geen pijn gaat doen. Dit kun je namelijk nooit van te voren weten;

Tijdens en na de behandeling

Natuurlijk weten we ook heel goed hoe u om moet gaan met uw kind tijdens de behandeling. Ook deze tips hebben we voor u op een rijtje gezet:

 • Uw kind alleen de kamer in laten gaan werkt soms beter;
 • Gaat u toch mee de kamer in? Luister dan goed naar de tandarts;
 • Raak uw kind tijdens de behandeling liever niet aan;
 • Praat niet, maar laat het gesprek over aan de tandarts;
 • Maak geen foto’s of filmpjes zonder uw kind of de tandarts om toestemming te vragen;
 • Praat na de behandeling over alles wat goed ging. Geef uw kind zo veel mogelijk complimentjes.

Zo behandelen wij

Als we toch moeten behandelen dan nemen we de tijd. We kunnen veel meer tijd nemen voor een behandeling dan een andere tandarts, zeker wanneer we op school werken. Onze tandartsen zijn vriendelijk, lief, vertrouwd en leuk. Het is dan ook niet gek dat van onze 26.000 kinderen bijna niemand bang is voor de tandarts.

Doorverwijzen

Soms is er mondzorg nodig die wij zelf niet kunnen bieden. Zoals het plaatsen van een beugel, moeilijk te verwijderen verstandskiezen of ingewikkelde wortelkanaalbehandelingen. In dat geval verwijzen we uw kind door naar een specialist. Een orthodontist, kaakchirurg of endodontoloog waar we al jaren goed en prettig mee samenwerken.

Tandartskamer op school

Met de tandartskamer op school mist uw kind bijna niets van de les. Onze verhuizers brengen alle apparatuur, een behandelstoel en alles wat daarbij hoort naar school. Ze richten een klaslokaal tijdelijk in tot een complete en professionele tandartskamer.

Foto’s maken in de DentalCar

Moet er een foto worden gemaakt van het gebit van uw kind? Dan maken we daarvoor een nieuwe afspraak. We hebben namelijk een speciale auto voor het maken van röntgenfoto’s op school: onze DentalCar. De auto rijden we naar school. Voor het maken van een foto mist uw kind dus ook bijna niets van de les.

De tandarts op weg

De instrumenten van de tandarts moeten natuurlijk steriel zijn; zo schoon mogelijk. Daarom rijden onze koeriers elke dag kriskras door Amsterdam. Om er voor te zorgen dat overal schone instrumenten liggen.

Naast de school

Verder hebben we ook vier verplaatsbare portacabins met compleet ingerichte tandartskamers, die tijdelijk naast het schoolgebouw kunnen komen te staan. Deze zijn bedoeld voor tijdelijke opvang bijv. tijdens een verbouwing van de school.