Wij hebben tientallen jaren ervaring met jeugdtandverzorging. Daardoor weten we precies hoe we moeten behandelen. En we weten hoe we behandelingen kunnen voorkomen.

Liever voorkomen dan behandelen

Wij willen behandelingen liever voorkomen. Daarom maken we twee keer per jaar een afspraak met je, geven we je poetsles en doen we er alles aan om te zorgen voor een gezond en sterk gebit. Voor nu en voor later.

Bereid je kind voor op de behandeling

Al sinds [jaartal] behandelen we de tanden van kinderen. Dus we weten heel goed hoe we om moeten gaan met kinderen. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. Zodat de behandeling prettig verloopt:

 • Zeg niet dat het pijn gaat doen;
 • Zeg niet dat je kind niet bang hoeft te zijn. Daardoor kan je kind juist wèl bang worden;
 • Zeg dat de jeugdtandarts even naar de tanden gaat kijken. Houd het luchtig, alsof je even samen boodschappen gaat doen;
 • Zeg dat de jeugdtandarts je kind zo goed mogelijk gaat helpen;
 • Zeg dat je kind alles mag vragen aan de jeugdtandarts;
 • Beloof geen cadeautjes. Daardoor kan je kind denken dat er iets ergs gaat gebeuren;
 • Gebruik geen enge woorden. Zoals pijn, angst, spannend en auw;
 • Beloof niet dat het geen pijn gaat doen. Dit kun je namelijk nooit van te voren weten;

Tijdens en na de behandeling

Natuurlijk weten we ook heel goed hoe je om moet gaan met je kind tijdens de behandeling. Ook deze tips hebben we voor je op rijtje gezet:

 • Je kind alleen de kamer in laten gaan werkt veel beter;
 • Ga je toch mee de kamer in? Luister dan goed naar de jeugdtandarts;
 • Raak je kind tijdens de behandeling niet aan;
 • Praat niet, maar laat het gesprek over aan de jeugdtandarts;
 • Maak geen foto’s of filmpjes zonder je kind of de tandarts om toestemming te vragen;
 • Praat na de behandeling over alles wat goed ging. Geef je kind zo veel mogelijk complimentjes.

Zo behandelen wij

Als we toch moeten behandelen dan nemen we de tijd. We kunnen veel meer tijd nemen voor een behandeling dan een andere tandarts. Onze jeugdtandartsen zijn vriendelijk, lief, vertrouwd en leuk. Het is dan ook niet gek dat van onze 27.000 kinderen bijna niemand bang is voor de tandarts.

Doorverwijzen

Soms heb je mondzorg nodig die wij zelf niet kunnen bieden. Zoals het plaatsen van een beugel, moeilijk te verwijderen verstandskiezen of ingewikkelde wortelkanaalbehandelingen. In dat geval verwijzen we je door naar een specialist. Een orthodontist, kaakchirurg of endodontoloog waar we al jaren prettig mee samenwerken.

Tandartskamer op school

Met de tandartskamer op school mis je bijna niets van je les. Onze verhuizers brengen de allerbeste en allernieuwste apparatuur naar je school. Ze richten een klaslokaal tijdelijk in tot een complete en professionele tandartskamer.

Foto’s maken in de DentalCar

Moet er een foto worden gemaakt van je gebit? Dan maken we een nieuwe afspraak met je. We hebben namelijk een speciale auto voor het maken van röntgenfoto’s: onze DentalCar. De auto rijdt naar je school. Voor het maken van een foto mis je dus bijna niets van je les.

De tandarts op weg

De instrumenten van de tandarts moeten natuurlijk steriel zijn; zo schoon mogelijk. Daarom rijden onze koeriers steeds kriskras door Amsterdam. Om er voor te zorgen dat overal schone instrumenten liggen. Verder hebben we ook vier verplaatsbare tandartskamers. Die tijdelijk naast het schoolgebouw komen te staan.

Naast de school

We hebben ook vier verplaatsbare tandartskamers. Hiermee reizen onze 19 jeugdtandartsen langs 170 basisscholen in Amsterdam. Vier vrolijke en professionele kamers met de allerbeste en allernieuwste apparatuur.