Een tandarts die naar de kinderen toe komt.
Voor een gezond gebit nu en in de toekomst.

Ieder kind heeft goede mondzorg nodig.

Als je als kind lief bent voor je tanden, heb je daar je hele leven plezier van.  Want hoe beter de mondzorg in je jeugd is, hoe minder behandelingen je nodig hebt als volwassene en dat wil toch iedereen?

Wij willen elk kind een mooi en gezond gebit geven. Daarom maken we als instelling voor jeugdtandverzorging al 30 jaar de mondzorg voor kinderen in Amsterdam zo gemakkelijk en zo prettig mogelijk. Met lieve tandartsen die gespecialiseerd zijn in de mondzorg van kinderen. Met mobiele tandartskamers, waarmee we langskomen op een groot aantal basisscholen. Maar uw  kind kan ook bij één van onze vier vaste locaties in Amsterdam terecht.

Meld uw kind aan bij de jeugdtandarts

Voor ieder kind bereikbaar

Voor veel kinderen hebben we het heel gemakkelijk gemaakt. Door tijdelijke tandartskamers in te richten op school. Met de allerbeste en allernieuwste apparatuur. Zodat kinderen bijna niets hoeven te missen van hun lessen. Daarnaast hebben we vier vaste praktijken verspreid in in Amsterdam.  Op die manier zorgen we inmiddels voor 26.000 kinderen. U kunt uw kind bij ons inschrijven door het inschrijfformulier dat op school wordt uitgedeeld in te vullen en op de praktijk in te leveren of u meldt uw kind aan via deze website. Ook peuters die nog niet naar school gaan, zijn bij ons van harte welkom.

Wilt u als school ook een tijdelijke tandartskamer?
Neem dan contact met ons op.

Gaat uw kind straks naar de basisschool?
Kijk dan bij welke scholen wij langskomen.

Kijk waar de jeugdtandarts is

Een tijdelijke vrolijke tandartskamer op school

Kom binnen

Wij nemen de tijd

We doen er alles aan om een kind een gezond en sterk gebit te geven. Hoe werken wij? Kinderen op school worden in de regel door ons twee keer per jaar gecontroleerd en we geven poetsles. Uw kind krijgt na de controle een informatiekaartje mee waarop staat wat er gedaan is en welke behandeling er eventueel nog nodig is. Een behandeling vindt meestal op school en soms op één van onze vaste praktijken plaats. En als we toch moeten behandelen, dan kunnen we veel meer tijd nemen voor een behandeling dan een andere tandarts. Na groep 8 wordt uw kind opgeroepen op één van onze vaste praktijken waar hij of zij tot 18 jaar kan blijven. 

Onze tandartsen kennen de kinderen goed. We zijn vriendelijk, lief en vertrouwd. Onze kamers zien er vrolijk uit. Het is dan ook niet gek dat van onze 26.000 kinderen bijna niemand bang is voor de tandarts en er op school zelfs gevochten wordt wie er als eerste in de tandartsstoel mag!

Ook peuters die nog niet naar school gaan zijn bij ons van harte welkom. En ook kinderen die op een school zitten, waar wij nog niet komen. Aanmelden kan dan via één van onze vaste praktijken, waar ook de behandelingen zullen plaatsvinden. Of meld uw kind aan via deze website.

Over de behandeling

Poetsles

We willen problemen bij uw kind graag voorkomen. Zoals gaatjes of ontstekingen. Daarom willen we dat uw kind zo gezond mogelijk eet en goed let op de gezondheid van z’n gebit. Dat betekent dat we soms een afspraak maken voor een poetsles. Tijdens de les legt de tandarts alles heel goed uit aan uw kind:

  • Hoe start je met gezonde gewoonten? En hoe houd je deze vol?
  • Hoe maak je je gebit het beste schoon?
  • Hoe eet je zo gezond mogelijk?
  • Hoe voorkom je gaatjes en slijtage?

Jeugdtandarts: een vak apart

Peuters met kiespijn, melktandjes, kinderen die bang zijn … jeugdtandarts zijn is een vak apart. Onze tandartsen weten precies wat ze moeten doen. Ze kunnen heel goed met kinderen omgaan. Het zijn niet alleen de liefste tandartsen, maar ook de beste. Elke tandarts bij ons heeft een opleiding aan de universiteit gevolgd.

Ga je naar de middelbare school? Dan komen wij niet meer langs op school, maar kan je terecht bij één van onze vier vaste locaties. Gelukkig fiets je binnen tien minuten naar een van onze vaste locaties. Want zolang je nog geen 18 bent is het slim om twee keer per jaar naar de tandarts te blijven gaan.

Neem contact op

Meld uw kind aan bij de jeugdtandarts

Van 0 tot 18 jaar. En daarna.

We zijn er je hele jeugd voor je. Vanaf het consultatiebureau tot het moment dat je 18 jaar wordt. Alle tandartskosten tot die leeftijd worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Tijdens die 18 jaar leren we hoe je je gebit gezond en sterk kunt houden. En daar heb je de rest van je leven plezier van. Want een gezond jeugdgebit betekent minder problemen als volwassene. Je bezoekjes aan de tandarts zullen later dus korter zijn, prettiger en een stuk goedkoper.